Włoska grupa farmaceutyczna Zambon wybrała narzędzie zaopatrzenia elektronicznego Ivalua

Pochodzący z Włoch międzynarodowy koncern Zambon, będący światowym liderem przemysłu farmaceutycznego i chemicznego, wybrał najnowszą wersję wydanego przez firmę Ivalua oprogramowania zakupów elektronicznych Buyer V8 w zakresie strategicznego zarządzania całością zaopatrzenia na poziomie grupy.

Dzięki wykorzystaniu oprogramowania Ivalua Buyer, firma Zambon zamierza zoptymalizować swoje procesy zakupów, zapewniając użytkownikom z krajów Europy, Ameryki oraz Azji ergonomiczne narzędzie dostępne w wielu językach.

« W ostatnim okresie firma Zambon zdefiniowała na nowo swoje struktury organizacyjne zakupów, mając na celu zapewnienie ciągłego doskonalenia wykorzystywanych procesów oraz podnoszenie poziomu profesjonalizmu swoich zespołów. Wykorzystanie wspólnego dla wszystkich rozwiązania Ivalua Buyer pozwoli nam szybko i skutecznie osiągnąć założone cele jakościowe i finansowe », wyjaśnia pan Paolo Pessarelli, Dyrektor Zakupów w Grupie Zambon.

Spośród różnych modułów dostępnych w pakiecie Ivalua, firma Zambon zdecydowała się na wdrożenie narzędzia zarządzania relacjami z dostawcami SRM (Suppliers Relationship Management), a także Analizy wydatków oraz Zaopatrzenia elektronicznego.

« Jesteśmy bardzo zadowoleni z faktu, że grupa Zambon została naszym nowym klientem. Ivalua zainaugurowała w październiku 2013 roku swój oddział we Włoszech, którego jasno określonym celem jest powtórzenie dotychczasowych sukcesów firmy Ivalua oraz kontynuacja naszego rozwoju na terenie Europy. Zawarcie pierwszej umowy we Włoszech stanowi niezwykle ważny etap procesu naszego rozwoju » twierdzi pan Gérard Dahan, Menedżer firmy Ivalua na region Europy, Środkowego Wschodu i Afryki.