Ivalua po raz kolejny liderem badań Magic Quadrant firmy Gartner!

Gartner uplasował spółkę Ivalua wśród liderów swoich badań Magic Quadrant for Strategic Sourcing Application Suites 2017. Ocena została przygotowana w oparciu o kompletność wizji i zdolność do realizacji.

Ivalua światowy lider rozwiązań dot. zarządzania wydatkami w chmurze drugi rok z rzędu zyskała miano lidera w niedawno opublikowanym „Magic Quadrant for Strategic Sourcing Application Suites 2017“. Rozwiązania Ivalua pozwalają liderom w dziedzinach zaopatrzenia i finansów generować oszczędności oraz oszczędzać pieniądze, dają możliwość automatyzacji kompleksowych procesów „source-to-pay”, poprawiają kontrolę, zmniejszają ryzyko i powalają na większą elastyczność oraz innowację.

„Uważamy, że nasza pozycja w dziedzinie Liderów firmy Gartner jest potwierdzeniem misji spółki Ivalua, która ma na celu pomóc liderom w dziedzinach zaopatrzenia i finansów tworzyć konkurencyjną przewagę, oferując Wartość, która przekracza oszczędności” – powiedział David Khuat-Duy, Dyrektor oraz założyciel grupy Ivalua. „Jesteśmy dumni mogąc ponownie znaleźć się w grupie Liderów tak prestiżowego raportu. Dziękujemy naszym klientom za ciągłą chęć wdrażania rozwiązań Ivalua”.

Przegląd Aplikacji Zaopatrzenia Strategicznego obejmuje cały wachlarz funkcjonalności zaopatrzenia górnej części, w tym analizę wydatków, e-zaopatrzenie, zarządzanie kontraktami oraz bazą dostaw. Na potrzeby tego badania Gartner oceniła 14 sprzedawców pod kątem kompletności wizji i zdolności do realizacji. Liderzy cechują się wizją, która ma możliwość kształtowania rynku oraz możliwością realizacji tej wizji.

Rozwiązanie Ivalua okazało się być niezwykle skuteczne, jeżeli chodzi o pomoc w zarządzaniu złożonymi procesami zaopatrzenia oraz pozyskiwaniu możliwości oferujących duże oszczędności. Szybko wdrożyliśmy rozwiązanie Ivalua, a zwrot kosztów inwestycji udało nam się osiągnąć w kilka tygodni. Teraz myślimy już o kolejnym kroku naszej współpracy we wdrażaniu rozwiązania SRM Ivalua, które umożliwia wgląd w całą sieć dostawców.” – oświadczył Francesco CANTONI, Kierownik zaopatrzenia strategicznego i łańcucha dostaw w Lucchini RS.

Rozwiązanie Zaopatrzenia Strategicznego Ivalua pomaga klientom zarządzać pełnym cyklem zarządzania strategicznego (w tym Projektami, RFX oraz Aukcjami), zaawansowanym pozyskiwaniem komponentów i zestawień materiałowych, procesem wdrażania nowych produktów, zaawansowaną współpracą dotyczącą charakterystyk i projektów, całkowitym kosztem własności za pośrednictwem opcji pozwalających na zaawansowany podział kosztów całkowitych oraz agregacją popytu i procesu planowania w jednostkach rozproszonych na całym świecie. Opcja wstępnej integracji zaopatrzenia z umowami, relacji dostawców oraz zarządzania ryzykiem pozwala klientom ocenić najlepszych dostawców, realizować jednoczesne zaopatrzenie oraz zminimalizować ryzyko stron trzecich wynikające z procesu zaopatrzenia.

„Gartner przepytał tuzin klientów Ivalua, w ramach swoich badań. Chcielibyśmy bardzo podziękować im za udział. Wasze opinie inspirują nas do cięższej pracy i napędzają innowacje” – mówi Gérard Dahan, kierownik regionu EMEA w Ivalua. „Fakt, że Gartner określiło nas mianem lidera w tej kategorii udowadnia, w jak znaczącym stopniu wpływamy na sferę rozwiązań dotyczących zaopatrzenia i jest potwierdzeniem zaufania, które każdego dnia pokładają w nas nasi klienci. Chcemy dalej umacniać nasza pozycję lidera, ciągle unowocześniając naszą aplikację, która pozwala działom zaopatrzenia kompleksowo zarządzać wydatkami – bezpośrednimi, pośrednimi, dotyczącymi usług, opartych na projektach bądź aktywach i związanych z kosztami”.

Tu można przeczytać pełny raport, by dowiedzieć się czemu, w opinii Gartner, Ivalua ponownie została leaderem drugi rok z rzędu.

Disclaimer – About the Gartner Magic Quadrant Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designations. Gartner research publications consist of the opinions of Gartners´s research organization and should not be constructed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. More information at Gartner Premium Research site.