Ingenico wybiera firmę Ivalua, aby usprawnić zaopatrzenie

Moduły Procurement, Services Procurement i Analytics & Dashboard firmy Ivalua będą wykorzystywane przez globalnego lidera w dziedzinie łatwych płatności.

NTN SNR

Ivalua, globalny dostawca rozwiązań do zarządzania wydatkami, oraz Ingenico poinformowały dziś o wprowadzeniu na całym świecie rozwiązań Procurement oraz Analytics & Dashboard.
Pierwszy etap wdrożenia tych modułów obejmie 15 krajów w Europie oraz Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej) i ponad 1500 pracowników Ingenico. Powstanie w ten sposób znakomita, zintegrowana platforma zaopatrzeniowa zapewniająca większą widoczność wszystkich kategorii wydatków.
Po dokonaniu oceny kilku rozwiązań zaopatrzeniowych firma Ivalua została wybrana z powodu łatwości użycia, wszechstronnych funkcji, elastyczności i możliwości sprawnej integracji jej produktów z aktualnym systemem ERP.

„Realizując projekty, kierujemy się filozofią stawiania procesu w centrum uwagi. Dlatego Ivalua oferuje doskonały kompromis między wrażeniami użytkownika a możliwością industrializacji i monitorowania kluczowego procesu, takiego jak ciąg czynności od zakupu do zapłaty. Pracownicy Ivalua byli bardzo pomocni i elastyczni na wszystkich etapach projektu. Ivalua wnosi duży wkład w rozwój Grupy Ingenico” – mówi Mathieu Bannwarth, dyrektor ds. programu systemów informacji finansowej.

Grupa Ingenico wybrała Ivalua jako partnera w zakresie eZaopatrzenia przede wszystkim w celu:

• kontroli administracyjnych kosztów działu zaopatrzenia,
  • wzmocnienia relacji z dostawcami i wykorzystania ich możliwości,
  • integracji i monitorowania całego procesu P2P,
  • rzetelnej analizy wydatków (w całym Ingenico).

„Bardzo się cieszymy, że Ingenico – uznany lider światowego rynku – jest naszym klientem. Współpraca z Ingenico dowodzi uznania dla zdolności Ivalua do generowania wartości dla klientów, zarządzania globalnymi projektami i dostarczania najlepszych na rynku rozwiązań zaopatrzeniowych dla dużych przedsiębiorstw” – mówi Gérard DAHAN, dyrektor naczelny Ivalua w regionie EMEA.